Wednesday 13 January 2010

Telegrafický přehled nejbližších událostí

S nástupem nového roku se objevila řada aktivit, o kterých stojí za to se zmínit:
  1. WebCenter ExSite - tato aktivita již proběhla (včera a určitě se k ní vrátíme ve zvláštním článku, nejspíš příští týden); jednalo se o seminář určený pro partnery, kteří projevili v minulosti zájem o produkt WebCenter.
  2. WebCenter Implementation Training - pro ty z Vás, kteří jste nebyli na ExSite nebo Vás Vaši kolegové ještě nestihli informovat, v únoru (plánováno 8.-11.2.2010) je naplánováno detailní předvedení produktu WebCenter. Seminář je určen pro partnery, kteří by se chtěli přihlásit do tzv. inkubačního programu. Na tomto školení budou představeny všechny části produktu (počínaje WebCenter Spaces, přes WebCenter Services až po využití WebCenter Framework při programování aplikací).
  3. WebCenter Sales Training - bude následovat koncem února (orientační termín je 25.2., ale nejspíš bude posunut). Toto školení bude zaměřeno na podporu prodeje a generování příležitostí.
  4. Oracle Enterprise Content Management for PeopleSoft, web seminář proběhne 21.1.2010 v 18:00, registrovat se je možné na tomto linku
  5. Improve Operations by Integrating E-Business Suite and Document Management, web seminář proběhne 22.1.2010 v 16:00, registrace na tomto linku
  6. Oracle Content Management for Siebel Overview, web seminář proběhne 27.1.2010, 16:00, registrace zde
  7. jako poslední bych zmínil ještě aktivitu, která sice nesouvisí přímo s oblastí E2.0, ale díky produktu WebCenter je mu vlastně velmi blízko: Forms Applications Modernization with ADF Value Proposition - 27.1.2010, 10:00, registrace zde
Tyto aktivity jsou určeny především pro partnery (i potenciální), kteří se zajímají o danou oblast. K registraci je třeba mít účet na www.oracle.com.

Pokud se nemůžete v daném termínu účastnit, ale téma Vás zajímá, navštivte výše uvedené linky po akci - často bývá možné si vyslechnout-prohlédnout záznam.

Budu se těšit, že se na některé z akcí (virtuálně) potkáme!

No comments:

Post a Comment