Wednesday 6 July 2011

Připojení IRM Desktop na IRM 11g

Poslední dobou se několik odvážlivů pokusilo na vlastní pěst zprovoznit demo na IRM 11g. Protože ne všechny potřebné kroky jsou úplně intuitivní, pokusme si v dnešním článku sepsat vše popořádku.

Předpoklad: stále platí, že na klientském počítači musí být nainstalovány Microsoft Internet Explorer (prozatím ve verzi 7 nebo 8) a klientská aplikace IRM Desktop

Krok 1 - konfigurace serveru: tato část se oproti 10g příliš nezměnila. Jediné, na co je třeba si dát pozor, je, že IRM Desktop aplikace vždy po úspěšném spojení se serverem 'přeloží' IP adresu na jméno web serveru, proto je vždy třeba mít dostup k DNS serveru, který zná jméno, nebo si jej explicitně přidat do souboru host na Windows (to se bude týkat zejména situací, kdy server provozujete lokálně ve virtuálním image, tj. při demonstracích)

Krok 2 - instalace certifikátu: IRM 11g je J2EE aplikace provozovaná na Weblogic serveru. Aby nebylo možné odposlouchávat komunikaci se serverem, využívá se protokol HTTPS. Při instalaci serveru je tedy, kromě jiného, potřeba nainstalovat i certifikát pro HTTPS komunikaci. Pokud se objeví tento dialog:


je třeba certifikát nainstalovat (pro testovací účely mezi Trusted Root). Je na Vašem administrátorovi, aby server používal ověřený certifikát.

Krok 3 - deaktivace proxy (v IE): posledním nutným krokem je deaktivace proxy při komunikaci s IRM serverem, pokud je IRM před proxy nebo dokonce na lokálním virtuálním image.

Pokud se přes tyto kroky dostanete, zadejte adresu https://irm_server_URL/irm_desktop do Internet Exploreru. Na zobrazené stránce by se měla objevit záložka Test a v ní obrázek zlatých rybiček.

Ještě jeden tip: v IRM Desktop, na záložce Update Rights najdete volbu Check in. Ta umí odstranit data přihlášeného uživatele (pokud v rámci demonstrace chcete ukazovat práci více uživatelů z jednoho počítače).

No comments:

Post a Comment