Wednesday 20 July 2011

My jsme všichni WebCenter

Minulý týden jsem se účastnil školení na téma WebCenter PS3. Na toto téma jsme si už na blogu psali dříve. Co mě přišlo jako zajímavý údaj, který trochu souvisí i s minulým článkem, tj. akvizicí FatWire, je změna značky celého portfolia v oblasti (dříve) E2.0.


Abych parafrázoval hlášku z oblíbené české komedie Čtyři vraždy stačí, drahoušku, odteď už platí: my jsme všichni WebCenter. Např. UCM se od nynějška bude jmenovat WebCenter Content.

Proč dochází k této změně? Jeden důvod je marketingový - WebCenter představuje značku, pod kterou bude Oracle nabízet všechna řešení na správu elektronického obsahu, budování portálových aplikací, webových stránek, či týmovou spolupráci.

Druhý, méně viditelný, ale o to důležitější důvod je vnitřní restrukturalizace vývojářských týmů, které nyní budou podláhat jednomu vedení, tudíž bude minimalizována šance, že by se některé věci dělaly dvakrát či vícekrát.

Pokud tak nedojde do zveřejnění tohoto článku, měl by se v nejbližší době upravit i ceník. Uvidíme, zda změna názvu bude jedinou, či zda dojde i k jiným změnám.

No comments:

Post a Comment