Wednesday 2 December 2009

Produktové novinky

  • čeština
  1. Information Rights Management (Desktop Client) - poslední release produktu IRM (klientské části), konkrétně 10R3, PR5, je konečně k dispozici i v češtině! Jedná se o dlouho očekávanou (a slibovanou) vlastnost. "Sealování" je přeloženo jako "pečetění", což myslím, je poměrně zdařilý ekvivalent (i když osobně budu mít chvíli problémy si na něj zvyknout). Po stažení nové verze se Vám tedy může objevit např. toto (jedná se o Powerpoint 2007):
  2. Universal Content Management - v listopadu se na OTN objevila také první Oraclem podporovaná verze lokalizace UCM do češtiny (předchozí verze byly tvořeny spolu s lokálními partnery). Prozatím se jedná o řetězce objevující se koncovým uživatelům (nikoliv tedy např. administrátorské applety - na ty si budeme muset počkat až do jarní verze). Výhodou oficiální verze je zejména kontinuita při aktualizacích verze a podpora překladu u všech standardně dodávaných komponent.
  • Windows 7
  1. kromě češtiny je také výše uvedená verze IRM podporována na operačním systému Windows 7. Z portfolia UCM, které běží vesměs buď jako serverová komponenta nebo je zobrazováno v internetovém prohlížeči, se Windows 7 týkají vlastně jen jediné komponenty, a to Desktop Integration Suite (integrace s klientskými aplikacemi balíku Office). I zde je poslední verze podporována i na Windows 7.

No comments:

Post a Comment